Ideje & Savjeti
04.02.2022.

Savjeti za uređenje malog stana

Svi bismo htjeli živjeti u kući ili stanu dovoljno velikom i komfornom kako ne bismo morali razmišljati o nekoj posebnoj uštedi prostora. Nažalost, realnost je često drugačija od očekivanja. No rješenje postoji, i skučeni stan malen kvadratima može postati dovoljno velik zahvaljujući dobroj organizaciji, rasporedu prostorija i pregradnih zidova te ponajviše pametnom odabiru namještaja.

Multifunkcionalni namještaj po mjeri

Namještaj je ključ svega. Pozovite dizajnere neka Vam izmjere stan te kreiraju namještaj koji će popuniti svaki centimetar slobodnog prostora, koji će savršeno pristajati gabaritima Vašeg prostora te iz njega izvući maksimum.

Danas postoje razna kreativna rješenja multifunkcionalnih elemenata posebno osmišljenih za male prostore poput kreveta s ugrađenim spremištem, raznih ugradbenih ormara ili pak stolovi s ladicama. Kuhinja eeX svojim kreativnim dizajnerskim elementima kombinira kuhinju, blagovaonicu te dnevni boravak u jednom. Savršeno je rješenje upravo za male stanove, apartmane i vikendice. Ormari do stropa su također must have element u svakom takvom stanu.

Kod odabira dekora treba uvijek voditi računa o tome da svijetle boje, a posebice bijela prostor čine i vizualno većim i prostranijim.

U takvome stanu treba izbjegavati gomilanje nepotrebnih stvari i ukrasa te pomoću raznih polica i visećih ormarića što više iskoristiti zidove kako bi se rasteretio pod. Podne obloge poput laminata ili parketa bi trebale biti što više ujednačene te u istom ili sličnom dekoru u cijelome stanu.

Ogledala su još jedan zanimljiv i nadasve zanimljiv detalj koji prostoru pruža dubinu. Kako biste zidove sačuvali za police ili ormariće, vrata s ogledalom savršeno su dizajnersko rješenje. U malom prostoru osnovni stil kojim se treba voditi je minimalizam.

Stan malen kvadratima ne treba biti malen šarmom, estetikom i kvalitetnim dizajnom.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Sačuvano u omiljne
SOBNA VRATA MOD.MIRROR
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
276,80 €/kom
Sačuvano u omiljne
KUHINJE PO MJERI KUHINJAEEX
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
Trenutno nema komentara