ZAŠTITA PODATAKA I PRIVATNOSTI

Načela i izjava o zaštiti privatnosti

Vaša privatnost nam je najvažnija, stoga Vam želimo pružiti sigurno korištenje naših web stranica. Pri korištenju vaših podataka postupamo u skladu s važećim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka. U sljedećim uputama dobit ćete informacije o tome kada i koje osobne podatke tražimo, te na koji ih način koristimo. Ove odredbe o zaštiti podataka sastavni su dio Uvjeta poslovanja www.drvona.hr Webshopa te se primjenjuju prilikom kupovine u www.drvona.hr Webshopu.

Osobni podaci

Osobni podaci su informacije koje se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. U osobne podatke spadaju podatci kao što su Vaše ime i prezime, adresa, poštanski broj, telefonski broj. U osobne podatke ne spadaju informacije koje se ne mogu povezati s Vašim identitetom.

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja kupoprodajnog ugovora za proizvode iz naše internet trgovine. Osobne podatke naših kupaca ne otkrivamo trećim stranama, osim poslovnim partnerima potrebnim za realizaciju usluga koje ste zatražili i ovlaštenim državnim institucijama na njihov zahtjev.

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i pohranjuju u našem sustavu u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te su dostupni samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici www.drvona.hr Webshopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kad nam stavite na raspolaganje osobne podatke, te podatke nećemo koristiti, obrađivati niti distribuirati izvan zakonski dopuštenih okvira.

Kao kupac i korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili, potrebno je samo kontaktirati nas na broj telefona
047/646-044. Ako su informacije netočne, nepotpune ili nevažne, možete tražiti da ih se ispravi ili ukloni.

Kad posjetite našu web stranicu u log zapisima poslužitelja automatski se pohranjuju informacije koje nam dostavlja Vaš preglednik. Pritom se radi o informacijama kao što su vrsta preglednika/verzija preglednika, korišteni operativni sustav, prethodno posjećena stranica („referral URL"), naziv hosta pristupajućeg računala (IP-adresa) i vrijeme upita na poslužitelju. Ti podaci se ne mogu pridružiti određenoj osobi i stoga ne omogućuju identificiranje korisnika. Pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Ne provodi se povezivanje tih podataka s drugim izvorima podataka pomoću čega bi se omogućilo pridruživanje podataka određenoj osobi. Nakon statističke analize podatci se brišu.

Drvona d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Drvona d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
 
U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor zbog pohranjivanja svojih osobnih podataka. Ukoliko Vaši podaci nisu potrebni radi ispunjavanja naših obveza prema Vama i ovisno o zakonskim propisima, Vaši će se podaci odmah izbrisati odnosno blokirati. Taj postupak se provodi i retrogradno sa svim osobnim podacima koji su o Vama pohranjeni.

Uporaba osobnih podataka u procesu obrade i izvršenja narudžbe u našoj internet trgovini

Prilikom kupovine u www.drvona.hr Webshopu potrebno je unijeti osobne podatke kao što su ime, adresa za isporuku, e-mail i broj telefona. Ti podaci su nam potrebni kako bi obradili Vašu narudžbu i isporučili Vam naručene proizvode. Kada potvrdite narudžbu u našoj internet trgovini, pristajete nam dati informacije koje nam trebaju za obradu narudžbe.

Ako tijekom obrade narudžbe zaprimljene na Webshopu www.drvona.hr utvrdimo greške na narudžbi, kao što je prikaz netočne cijene proizvoda i dostave ili nejasnoće oko adrese isporuke i drugih podataka, Drvona d.o.o. zadržava pravo provjeriti i ispraviti te podatke ili otkazati narudžbu u cijelosti. U tom slučaju koristit ćemo Vaše osobne kontaktne podatke koje ste nam dali pri unosu narudžbe kako bismo Vas kontaktirali i informirali o greškama ili nejasnoćama te ih zajedno s Vama ispravili. U tom slučaju vi imate mogućnost prihvatiti izmjenu ili otkazati narudžbu u cjelosti.

Osobne podatke koje ste nam dali kod unosa i potvrde narudžbe u www.drvona.hr Webshopu ne koristimo ni u koje druge svrhe osim gore navedenih, posebno ne za slanje promotivnih i marketinških materijala, te raznih online anketa i upita.

Online plaćanje

Platforma za online naplatu narudžbi sa www.drvona.hr Webshopa kreditnim i debitnim karticama je "WSpay WSpayForm", a davatelj usluge je:
Web Studio d.o.o.
Ćićarijska 10,
HR-51000 Rijeka
www.wspay.info
 
WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj valuti. Iznos koji će se teretiti na Vaš račun kreditne kartice dobiva se pretvorbom cijene u eurima u hrvatske kune prema sadašnjem tečaju Hrvatske narodne banke. Pri naplati Vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cijene navedene na našem web mjestu.

Dostava i povrati

Osobne podatke, ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas prilikom registracije na web stranicu dajemo davateljima logističkih usluga kako bi Vam narudžbu dostavili na Vašu adresu. Poslovni partneri za logistiku i dostavu ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pošiljki.
U slučaju raskida ugovora robu vratite tako da je osobno predate ili pošaljete u bilo koje prodajno mjesto Drvona d.o.o..
Izravne troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
 
Molimo da robu vratite najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Dopune i izmjene

S obzirom da DRVONA d.o.o. redovito mijenja ponudu, može doći i do promjena pravila o zaštiti osobnih podataka bez prethodne najave. Stoga Vam preporučamo da redovito provjeravate ove upute. Podliježete pravilima i uvjetima koji su na snazi u trenutku kada koristite ovu web stranicu ili obavljate narudžbu, osim u slučaju kada je zakonom ili odlukom vladinog tijela potrebno obaviti retroaktivne promjene navedenih politika, uvjeta ili načela zaštite podataka. U tom slučaju moguće promjene mogu utjecati na narudžbe koje ste izvršili prije tog trenutka.

Također zadržavamo i pravo uklanjanja bilo kojeg proizvoda s ove web stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja ili izmjene materijala ili sadržaja koji se nalaze na stranici.

Dodatne informacije možete naći na stranicama Uvjeti poslovanja.

Ako imate neka pitanja molimo Vas da nas kontaktirate na info@drvona.hr ili broj telefona 047/646-044.
 
Kolačići ("cookies") i praćenje internet aktivnosti

www.drvona.hr prima i pohranjuje informacije svaki put kada posjetite našu web stranicu. Kao i mnoge druge stranice, mi koristimo "cookies" (mala tekstualna datoteka koju web stranice koje posjećujete spremaju na Vaše računalo) kako bismo prikupili određene informacije kada vaš Web Browser pristupa web stranici www.drvona.hr. Informacije koje automatski primamo ovim putem uključuju vašu IP adresu kojom ste povezani na internet, naziv vašeg računala, browser i operativni sistem kao detalje o internet vezi sa koje pristupate. Također, možemo koristiti i druge programe, poput Google Analitike, koja mjeri i sakuplja informacije o vašoj vezi, dužinu posjete određenim stranicama, klikove i dr.

Google analitika

Ova web stranica koristi Google analitiku, službu za web analizu društva Google Inc. („Google"). Google analitika koristi prije spomenute „kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Informacije koje je o Vašem korištenju ove web stranice proizveo ovaj kolačić (uključujući Vašu IP-adresu) poslat će se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohraniti. Google koristi te informacije kako bi analizirao Vaše korištenje web stranice, kako bi sastavio izvješća o aktivnostima web stranice za vlasnika web stranice te kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem web stranice i interneta.

Po potrebi će Google te informacije poslati drugima, ako je to zakonski propisano ili ukoliko treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Google ni u kom slučaju neće povezati Vašu IP-adresu s ostalim podacima Google Inc. Možete spriječiti instaliranje kolačića odgovarajućim podešavanjem svojeg softvera za preglednik. Ipak bismo Vam željeli skrenuti pozornost na to da u tom slučaju ne možete u punom opsegu koristiti sve funkcije ove web stranice.
Korištenjem ove web stranice izjavljujete da ste suglasni s obradom podataka koji su prikupljeni o Vama putem Googlea na prethodno opisani način i u prethodno navedenu svrhu.

Pomoću dodatka preglednika („add-on“) Google Analytics Opt-out Browser Add-on možete deaktivirati Google analitiku. Željeli bismo Vas upozoriti da pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Dobit ćete, primjerice, agregatne pokazatelje kao što su prosječno vrijeme posjete, učestalost pozivanja podataka s web stranica ili sadržaje košarica s robom, ali ne podatke koje je moguće povezati s osobama.
 
Virusi, piratstvo i drugi računalni napadi

Ovom web stranicom ne smije se koristiti na način da se namjerno postavljaju virusi, trojanci, crvi, logičke bombe ili bilo koji drugi maligni softver. Ne pokušavajte neovlašteno pristupati ovoj web stranici, serveru na kojem se stranica nalazi ili bilo kojoj bazi podataka povezanoj s našom web stranicom.
Prijavit ćemo bilo koju vrstu napada na sigurnost naše web stranice odgovarajućim tijelima, te ćemo s njima surađivati kako bi se utvrdio identitet napadača. Isto tako nepoštivanje stavaka iz ovoga članka rezultira oduzimanjem ovlaštenja za uporabu ove web stranice.

Drvona d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu zbog napada virusa, trojanaca ili bilo kojeg drugog malignog softvera koji mogu utjecati na Vaše računalo, informatičku opremu, podatke ili materijale, a posljedica su korištenja naše web stranice ili skidanja sadržaja s nje. 
 
UVJETI POSLOVANJA

O web stranici i primjeni uvjeta

Na web stranicama www.drvona.hr nudimo Vam mogućnost kupnje proizvoda koji imaju opciju "Dodaj u košaricu" na stranici prikaza pojedinog proizvoda. Isto tako nudimo Vam i informacije o proizvodima i uslugama dostupnim u poslovnicama Drvona d.o.o., savjete za uporabu i primjenu nekih od proizvoda iz našeg asortimana, informacije o promocijama i novostima u ponudi i slično.

Cijene proizvoda na web stranici www.drvona.hr uključuju PDV.

Pozivamo Vas da prije korištenja ove web stranice pozorno pročitate uvjete poslovanja. Ako koristite ovu web stranicu ili obavljate narudžbe na njoj podliježete ovim Uvjetima i našoj Politici zaštite privatnosti. Ako niste suglasni s Uvjetima i Politikom zaštite privatnosti, nemojte koristiti ovu web stranicu.
Korištenjem usluga ponuđenih na web stranici www.drvona.hr korisnik prihvaća ove uvjete. Sastavni dio ovih uvjeta čine odredbe o zaštiti podataka koje možete pronaći i pročitati na linku Zaštita podataka. Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama, zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.
 
Davatelj usluga i prodavatelj proizvoda i usluga u elektroničkoj trgovini na web stranici www.drvona.hr je:

Drvona d.o.o.

A. Mihanovića 7
47000 Karlovac
OIB 42821181683
PDVIB HR42821181683
IBAN HR46 2340 0091 1108 0363 1

Za sve narudžbe i kupnje na www.drvona.hr Webshopu vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.

Osnovni pojmovi i obveze

Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi usluge ove web stranice. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim web stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima, te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke.

Kupac

Kupac i ugovorni partner kod sklapanja kupoprodajnog ugovora u drvona.hr Webshopu za pojedinačnu narudžbu je osoba koju korisnik navede pri registraciji na stranicu www.drvona.hr ili pri ispuni obrasca prilikom procesa narudžbe . Korisnik koji kupuje za pravnu ili drugu fizičku osobu obavezan je imati pristanak i potrebna ovlaštenja od te osobe.

Osnovne obveze prodavatelja

Drvona kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima, te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske.
Drvona je odgovorna za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima, članci 400 do 422.

Korištenje našom web stranicom
 
Korištenjem naše web stranice i obavljanjem narudžbi na njoj suglasni ste s time da:

- se koristite ovom web stranicom isključivo za upite i pravno valjane narudžbe.
- ne izvršavate pogrešne ili lažne narudžbe. Ako opravdano smatramo da je izvršena takva vrsta narudžbe, ovlašteni smo je otkazati i obavijestiti nadležne ustanove.
-da nam pružite točne i istinite informacije o svojoj e-mail adresi, poštanskoj adresi i kontaktnim podacima. Također ste suglasni s time da ove podatke mi (Drvona d.o.o.) možemo upotrijebiti kako bi Vas kontaktirali ako to bude potrebno u vezi Vaše narudžbe.
U slučaju da nam ne pružite sve potrebne podatke Vašu narudžbu ne možemo obraditi.
Naručivanjem na ovoj web stranici izjavljujete da ste stariji od 18 godina i da imate zakonsko pravo sklapanja obvezujućih ugovora.

Registracija i profili korisnika

Korisnički profil je poseban prostor na web stranici namijenjen i dostupan samo korisniku koji ga je otvorio i drugim korisnicima kojima on to odobri i omogući. Registracija je postupak otvaranja profila korisnika, a registrirani korisnik i vlasnik profila je korisnik koji je otvorio profil sa svojim pristupnim podacima.
Korisnik može samostalno otvoriti profil na ovim stranicama, potrebno je samo odrediti pristupne podatke. Korisnik prilikom registracije na svom profilu popunjava zadane adrese i ostale podatke kako bi ubrzao proces kupnje. Podaci trebaju biti točni i ispunjeni u svim obaveznim poljima. Korisnik se obvezuje nadopuniti i ispraviti te podatke ako su zastarjeli ili iz nekog drugog razloga nisu točni u trenutku kupnje. Kada registrirani korisnici kupuju kao gosti (bez prijave), davatelj usluge ne povezuje njihove narudžbe i druge aktivnosti kao gosta sa onima koje su pri nekim drugim posjetama napravili kao prijavljeni korisnici.

Traženi podatci prilikom registracije:
- ime i prezime
- e-mail
- lozinka
- adresa i broj
- grad
- poštanski broj
- kontakt telefon

Molimo Vas da podatke točno ispunite.

Dostupno je još i polje "Eventualne napomene u vezi dostave" koje možete popuniti ili naknadno dopuniti po potrebi.
Odgovornost za vođenje i održavanje profila leži u potpunosti na vlasniku profila. Davatelj usluga će osigurati tehničke uvjete za sigurno i kvalitetno vođenje profila. Davatelj usluga zadržava pravo provjere, gašenja ili brisanja profila kod neprimjerenog korištenja. Više korisnika, npr. članova obitelji, mogu dijeliti jedan profil ako im vlasnik profila to odobri i omogući. Također, svaka fizička ili pravna osoba može imati više profila (svaki sa različitim pristupnim podacima), npr. tvrtka može imati zaseban profil za svaku poslovnu jedinicu ili svakog zaposlenika.

Korisnički profili namijenjeni su isključivo za pomoć i evidenciju korisnicima. Registracija, otvaranje profila i prijava na stranicama nisu uvjet za korištenje osnovnih usluga kao što je kupnja u Webshopu.

Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora.

Kako kupiti:

Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku. Cijene proizvoda na web stranici www.drvona.hr uključuju PDV, ali ne uključuju trošak dostave. Trošak dostave dodaje se tokom procesa narudžbe.

Naručivanje i potvrda narudžbe i plaćanja

Kupovina u Webshopu moguća je na dva načina:

- za registrirane korisnike – prethodnom registracijom i ulogiranjem na stranice www.drvona.hr
- za neregistrirane korisnike (goste) - ispunjenjem obrasca prilikom procesa narudžbe.

Prilikom registracije ili ispunjavanja obrasca molimo Vas da ispunite točne podatke zato što ćemo Vas na temelju tih podataka kontaktirati u vezi narudžbe i dostave. Nakon što ste odabrali proizvode i spremili ih u svoju košaricu na blagajni webshopa:

- birate samo zonu dostave (registrirani korisnici)
- dajete sve potrebne podatke o kupcu, adresi isporuke i zoni isporuke (neregistrirani korisnici.
 
Nedostajeći ili neispravni unosi tijekom ovog procesa označeni su crvenom bojom s pratećim porukama o greškama.

Prilikom narudžbe birate želite li platiti općom uplatnicom ili online plaćanjem/plaćanjem karticama.

Klikom na "Naruči" korisnik potvrđuje naručivanje i time daje ponudu za kupnju tj. za sklapanje kupoprodajnog ugovora s prodavateljem. Ako ste izabrali opću uplatnicu kao način plaćanja molimo Vas da uplatnicu ispunite podatcima koje ste nakon narudžbe primili na Vašu e-mail adresu. Ako ste odabrali online plaćanje/plaćanje karticom nakon potvrde narudžbe biti ćete preusmjereni na stranice davatelja usluge online naplate "WebStudio WSpay".
Nakon što smo zaprimili narudžbu i potvrdu plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena u webshopu, i pripreme pošiljke, Drvona d.o.o. izdaje račun kupcu i šalje ga korisniku e-mailom, potpisani original šalje se zajedno s robom. Drvona d.o.o. zadržava pravo odustajanja od zaključenja kupoprodajnog ugovora u slučaju neraspoloživosti proizvoda ili drugih teškoća o čemu će informirati korisnika. Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izdavanja računa.

Vlasništvo nad proizvodima Vi preuzimate nakon što smo primili sve dospjele iznose, uključujući troškove dostave. Odgovornost za proizvode Vi preuzimate od trenutka izvršenja dostave.

STUPNJEVI U POSTUPKU WEB KUPOVINE

- Odaberite kategoriju i vrstu proizvoda
- Odaberite proizvod
- Unesite željenu količinu
- Dodajte u košaricu
- Kliknite na ponuđenu poveznicu ukoliko Vas sustav nije automatski prebacio u košaricu
- Odaberite zonu dostave te unesite potrebne kontakt podatke
- Odaberite način plaćanja
- Ukoliko se slažete s Uvjetima prodaje i Zaštitom podataka i privatnosti potvrdite klikom na predviđeno mjesto
- Pregledajte i potvrdite svoju narudžbu
- Na Vaš kontakt email će biti poslana potvrda
- Uplatite po odabranom načinu plaćanja

Isporuka

Korisniku se naručena roba dostavlja na adresu navedenu kod registracije na stranicu (registrirani korisnici) www.drv-trgovina.hr ili na adresu upisanu prilikom procesa narudžbe (neregistrirani korisnici-gosti). Isporuka je moguća samo na adrese u Republici Hrvatskoj.

Pripremu proizvoda za isporuku i organizaciju dostave preko dostavnih službi obavlja Drvona d.o.o.. Prije dostave Drvona d.o.o. će Vas kontaktirati kako bi se dogovorili oko pojedinosti. Ako Drvona d.o.o. i dostavna služba zbog netočnosti kontaktnih podataka, netočne adrese za dostavu ili iz nekog drugog razloga ne uspiju kontaktirati kupca i isporučiti pošiljku u razumnom roku, kupoprodajni ugovor se raskida i Drvona d.o.o. će obustaviti isporuku i izvršiti povrat novca kupcu u točnom iznosu koji je uplaćen za proizvode (i dostavu po toj narudžbi).

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt! Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je moguć istovar. Redovni rok isporuke je 3-5 radnih dana. Rokovi dostave na otoke ovise o rasporedu vožnje trajekata. Dostava nije moguća na sve otoke!
Odgovornost za proizvode preuzimate od trenutka izvršenja dostave.

Kupac je obavezan svako oštećenje koje je nastalo pri transportu i isporuci prijaviti najkasnije u roku pet dana od dana primitka pošiljke slanjem e-maila s brojem narudžbe, opisom i slikom oštećenja na e-mail adresu info@drvona.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete.
Molimo obratite pozornost i na mogućnost da neki proizvodi budu dostavljeni u dijelovima sukladno načinu pakiranja proizvođača. Usluga montaže nije uključena u cijenu proizvoda.

REKLAMACIJE

Ako imate primjedbe na proizvode koje ste kod nas kupili molimo Vas kontaktirajte nas:
u prodajnom centru u kojem ste kupili robu.
putem e-maila info@drvona.hr
na telefon 047/646-044

Provjerit ćemo Vašu reklamaciju i pokušati je riješiti u najkraćem mogućem roku.

OŠTEĆENJA PRI TRANSPORTU

Ponekad se može dogaditi da se roba ošteti na putu do Vas. Kupac je obavezan svako oštećenje koje je nastalo pri transportu i isporuci prijaviti najkasnije u roku pet dana od dana primitka pošiljke slanjem e-maila s brojem narudžbe, opisom i slikom oštećenja na e-mail adresu info@drvona.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete.

UPUTA O PRAVU POTROŠAČA NA JEDNOSTRANI RASKID KUPOPRODAJNOG UGOVORA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupci potrošači imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora sklopljenog za proizvode iz www.drvona.hr webshopa po sljedećim uvjetima:

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Prema Članku 79. Zakona o zaštiti potrošača kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču tj. kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora čiji je predmet roba po narudžbi. Da bi mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu:

Drvona d.o.o.
A. Mihanovića 7
47000 Karlovac
 
ili na e-mail adresu: info@drvona.hr


Molimo Vas da u obavijesti navedete svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora sa sljedećeg linka: Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili (a koja nije prijevoznik) roba (predmet ugovora) predana u posjed.
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo Vam povrat novca, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i pregledana.

Nakon raskida ugovora robu vratite tako da:

je osobno predate u bilo kojoj poslovnici Drvona d.o.o.
je pošaljete putem dostavnih službi u bilo koje prodajno mjesto Drvona d.o.o.

Molimo da robu vratite najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Izravne troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcionalnosti robe.

Nakon što preuzmemo i pregledamo vraćene artikle obavijestit ćemo Vas o tome imate li pravo na povrat novca. Ako kupac robu vrati s oštećenjima koja nisu rezultat utvrđivanja prirode, karakteristika i funkcionalnosti robe ili u stanju zbog kojeg je nismo u mogućnosti vratiti u prodaju, tada nismo dužni izvršiti povrat novca.
            
POGODNOSTI PLAĆANJA
 
ONLINE PLAĆANJE KREDITNIM ILI DEBITNIM KARTICAMA
 
- jednokratno ili obročno
- zaštićeno najvišim sigurnosnim standardima
 
SIGURNOST ONLINE PLAĆANJA
 
Nakon potvrde narudžbe na blagajni drvona.hr Webshopa biti ćete preusmjereni na stranice vanjskog davatelja usluge online naplate gdje unosite podatke o bankovnim karticama i broju rata. Davatelj usluge je Web Studio d.o.o., Ćićarijska 10, HR-51000 Rijeka, a platforma je "WSpay WSpayForm". Prenosimo njihovu izjavu o unosu i prijenosu osobnih podataka: Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.