Ideje & Savjeti
21.10.2020.

Kuhinja eeX – Kuhinja i dnevni boravak kao jedna funkcionalna cjelina

Posjetitelji ovogodišnjih sajmova uređenja interijera imali su priliku uživo upoznati novi inovativni koncept Drvoninog dizajnerskog tima pod nazivom Kuhinja eeX.

Temeljna misao projekta bila je kako maksimalno iskoristiti dostupni prostor, ujediniti kuhinju i dnevni boravak u jednu cjelinu, pri tome postići savršenu funkcionalnost te ostaviti zapaženi estetski dojam. Zadatak je u potpunosti ostvaren.

Hladnjak, zamrzivač, pećnica i mikrovalna skladno su i nevidljivo ukomponirani u ormar s dvoja zasebna klizna vrata, zajedno s ostavom, policama i bočnim stupovima koji se mogu zatvoriti staklom te u njih staviti kuhinjski pribor, čaše, vino ili knjige. Na središnjoj plohi dolazi televizor, a ispod njega, ili umjesto njega, moguće je izvesti dodatne police ili ukrase. Na taj smo način uz jedan zid prostorije istovremeno dobili kuhinju i dnevni boravak.

Iznad radne ploče nalazi se napa jednostavnog i decentnog dizajna, a funkcionalan i zanimljiv dodatak je vertikalan zeleni vrt za začinsko bilje, detalj koji zadnjih nekoliko godina predstavlja hit u uređenju interijera. Omogućeno je barsko sjedenje kao i nisko sjedenje za stolom.

Koncept Kuhinje eeX, koji potpisuje Drvonin dizajner Goran Grijak, je na Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2019. dobio vrijedno priznanje osvajanjem plakete Mobil Optimum za uspješan i inovativan razvoj.

Predstavljeni primjerak tek je jedna od mogućih izvedbi temeljnog koncepta. Po željama klijenata moguće su izmjene u materijalima, mjerama, dekorima i oblicima, dodavanje ili micanje određenih funkcionalnosti.

Kuhinja eeX savršena je za male stanove, apartmane, vikend kuće i turističke kuće za odmor gdje posebnu pozornost treba posvetiti funkcionalnosti te uštedi prostora, dok fleksibilnost dizajna omogućuje njeno uklapanje u interijer raznih dimenzija i oblika.

Drvona - Drvni centar za sve Vaše potrebe!

Zagreb - Gornji Stupnik, Gornjostupnička 18k, 01/485-0130
Karlovac - Banija, Antuna Mihanovića 7, 047/646-044
Dalmacija - Trogir, Trogirska cesta 1, 021/860-007
Istra - Kanfanar, Ulica 16. rujna 8, 052/825-009

Drvo trgovina Rijeka, Kukuljanovo 183a, 051/251-201

Za sve upite u vezi dizajna, uređenja interijera te izrade namještaja možete se obratiti našem dizajneru na mail: goran@drvona.hr

Trenutno nema komentara