ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Drvona d.o.o. (u daljnjem tekstu Drvona), A. Mihanovića 7, 47000 Karlovac, OIB: 42821181683 u svrhu obavljanja svoje djelatnosti prikuplja i obrađuje osobne podatke prema svim važećim zakonima, uredbama i propisima.

Voditelj obrade osobnih podataka

Drvona je voditelj obrade osobnih podataka u skladu s važećim zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka te je kao voditelj obrade  odgovorna za čuvanje i korištenje osobnih podataka.

Drvona može biti i izvršitelj obrade osobnih podataka u slučaju u kojem obrađuje osobne podatke sukladno pisanoj uputi voditelja obrade osobnih podataka.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenika za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati za sve upite vezane za obradu, korištenje i čuvanje osobnih podataka te za sva pitanja vezana uz ostvarivanje prava na zaštitu osobnih podataka.

Kontakt: zop@drvona.hr ili putem pošte na adresu A. Mihanovića 7, 47000 Karlovac.

Osobni podaci

Osobni podaci su informacije koje se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. U osobne podatke spadaju podaci kao što su Vaše ime i prezime, adresa, poštanski broj, telefonski broj. U osobne podatke ne spadaju informacije koje se ne mogu povezati s Vašim identitetom.

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja kupoprodajnog ugovora za proizvode iz naše internet trgovine. Osobne podatke naših kupaca ne otkrivamo trećim stranama, osim poslovnim partnerima potrebnim za realizaciju usluga koje ste zatražili i ovlaštenim državnim institucijama na njihov zahtjev.
Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i pohranjuju u našem sustavu u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te su dostupni samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici www.drvona.hr Webshopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kad nam stavite na raspolaganje osobne podatke, te podatke nećemo koristiti, obrađivati niti distribuirati izvan zakonski dopuštenih okvira.

Kao kupac i korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili, potrebno je samo kontaktirati nas putem maila: zop@drvona.hr ili putem pošte na adresu A. Mihanovića 7, 47000 Karlovac. Ako su informacije netočne, nepotpune ili nevažne, možete tražiti da ih se ispravi ili ukloni.

Kad posjetite našu web stranicu u log zapisima poslužitelja automatski se pohranjuju informacije koje nam dostavlja Vaš preglednik. Pritom se radi o informacijama kao što su vrsta preglednika/verzija preglednika, korišteni operativni sustav, prethodno posjećena stranica („referral URL"), naziv hosta pristupajućeg računala (IP-adresa) i vrijeme upita na poslužitelju. Ti podaci se ne mogu pridružiti određenoj osobi i stoga ne omogućuju identificiranje korisnika. Pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Ne provodi se povezivanje tih podataka s drugim izvorima podataka pomoću čega bi se omogućilo pridruživanje podataka određenoj osobi. Nakon statističke analize podaci se brišu.

Drvona d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Drvone d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor zbog pohranjivanja svojih osobnih podataka. Ukoliko Vaši podaci nisu potrebni radi ispunjavanja naših obveza prema Vama i ovisno o zakonskim propisima, Vaši će se podaci odmah izbrisati odnosno blokirati. Taj postupak se provodi i retrogradno sa svim osobnim podacima koji su o Vama pohranjeni.

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Prilikom kupovine u www.drvona.hr Webshopu potrebno je unijeti osobne podatke kao što su ime, adresa za isporuku, e-mail i broj telefona. Ti podaci su nam potrebni kako bi obradili Vašu narudžbu i isporučili Vam naručene proizvode. Kada potvrdite narudžbu u našoj internet trgovini, pristajete nam dati informacije koje nam trebaju za obradu narudžbe.

Ako tijekom obrade narudžbe zaprimljene na Webshopu www.drvona.hr utvrdimo greške na narudžbi, kao što je prikaz netočne cijene proizvoda i dostave ili nejasnoće oko adrese isporuke i drugih podataka, Drvona d.o.o. zadržava pravo provjeriti i ispraviti te podatke ili otkazati narudžbu u cijelosti. U tom slučaju koristit ćemo Vaše osobne kontaktne podatke koje ste nam dali pri unosu narudžbe kako bismo Vas kontaktirali i informirali o greškama ili nejasnoćama te ih zajedno s Vama ispravili. U tom slučaju vi imate mogućnost prihvatiti izmjenu ili otkazati narudžbu u cjelosti.

Osobne podatke koje ste nam dali kod unosa i potvrde narudžbe u www.drvona.hr Webshopu ne koristimo ni u koje druge svrhe osim gore navedenih, posebno ne za slanje promotivnih i marketinških materijala, te raznih online anketa i upita, osim ukoliko nam ne date privolu.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Osobne podatke, ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas prilikom registracije na web stranicu dajemo davateljima logističkih usluga kako bi Vam narudžbu dostavili na Vašu adresu. Poslovni partneri za logistiku i dostavu ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pošiljki.

Pristup osobnim podacima

Drvona poduzima tehničke i organizacijske mjere kako bi se prikupljeni osobni podaci obrađivali samo na način koji je u skladu s iskazanom svrhom. Ukoliko je nužno u svrhu izvršenja naših poslovnih aktivnosti, pristup osobnim podacima će biti omogućen trećim stranama i to: državnim tijelima i tijelima javne vlasti koja u svrhu provedbe zakonskih obveza imaju pravo pristupa osobnim podacima; odvjetnicima, servisnim službama, tiskari, financijskim ustanovama i drugim poslovnim partnerima.

Svi osim državnih tijela i tijela javne vlasti osobne podatke obrađuju isključivo prema uputama Drvone.

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja kupoprodajnog ugovora za proizvode iz naše internet trgovine. Osobne podatke naših kupaca ne otkrivamo trećim stranama, osim poslovnim partnerima potrebnim za realizaciju usluga koje ste zatražili i ovlaštenim državnim institucijama na njihov zahtjev.

Obrada osobnih podataka

Korisnički osobni podaci će biti obrađivani unutar Europskog gospodarskog područja od strane izvršitelja obrade koji su navedeni u poglavlju Pristup osobnim podacima, a čija je odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka i čuvanja njihove povjerljivosti definirana ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama i zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši osobni podaci koje je Drvona prikupila u svrhe navedene u poglavlju Prikupljanje i korištenje osobnih podataka neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje Drvone.

Ostvarenje prava na zaštitu osobnih podataka

Kada je to zakonski predviđeno, korisnik, kupac, klijent ima pravo na informacije o obradi njegovih osobnih podataka; povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ako osobne podatke obrađujemo uz danu privolu; ispravak ili dopunu osobnih podataka kako bi uvijek bili točni; brisanje osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe; podnošenje prigovora Drvoni d.o.o. ili nadležnom državnom tijelu.

Drvona svim zainteresiranima osigurava komunikacijske kanale zbog ostvarivanja svojih prava vezanih za zaštitu osobnih podataka i to postavljanjem zahtjeva:

  • osobno u bilo kojem prodajnom centru Drvone
  • putem elektroničke pošte poslane sa u sustavu Drvona registrirane e-mail adrese na zop@drvona.hr

Neovisno o odabranom komunikacijskom kanalu zahtjev se podnosi osobno i na način da je djelatnicima Drvone omogućena identifikacija podnositelja zahtjeva.

Pravo na prigovor

Prigovor na obradu osobnih podataka moguće je podnijeti, osim Drvoni, i Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 014609999, azop@azop.hr,www.azop.hr

Vaše je pravo u svakom trenutku podnijeti prigovor zbog pohrane Vaših osobnih podataka. Ukoliko Vaši podaci nisu potrebni u svrhu ispunjenja naših obveza prema vama ili zbog zakonskih propisa, iste ćemo odmah izbrisati.

Pohranjivanje osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja kupoprodajnog ugovora za proizvode iz naše internet trgovine. Osobne podatke naših kupaca ne otkrivamo trećim stranama, osim poslovnim partnerima potrebnim za realizaciju usluga koje ste zatražili i ovlaštenim državnim institucijama na njihov zahtjev.Vremenski period čuvanja osobnih podataka korisnika ovisi o svrsi radi koje ih obrađujemo.

Ažuriranje Zaštite privatnosti i osobnih podataka

S obzirom da DRVONA d.o.o. redovito mijenja ponudu, može doći i do promjena pravila o zaštiti osobnih podataka bez prethodne najave. Stoga Vam preporučamo da redovito provjeravate ove upute. Podliježete pravilima i uvjetima koji su na snazi u trenutku kada koristite ovu web stranicu ili obavljate narudžbu, osim u slučaju kada je zakonom ili odlukom vladinog tijela potrebno obaviti retroaktivne promjene navedenih politika, uvjeta ili načela zaštite podataka. U tom slučaju moguće promjene mogu utjecati na narudžbe koje ste izvršili prije tog trenutka.
 

Newsletter i uporaba osobnih podataka za marketing

Ukoliko korisnik želi primati obavijesti o našoj ponudi putem elektroničke pošte potrebno je napraviti prijavu na Newsletter. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti s Newslettera.

Za isporuke Newslettera Drvona može koristiti tehničke usluge vanjskih poslovnih partnera. U navedenom slučaju Drvona istima daje na obradu isključivo adresu elektroničke pošte koju je korisnik prijavio za dobivanje Newslettera.

Drvona neće korisničke kontakt podatke dane za prijavu na Newsletter dijeliti s trećim stranama, osim u slučaju i pod uvjetima koji je naveden u prethodnom poglavlju. Isto tako, ukoliko se korisnik nije prijavio za primanje Drvona Newslettera, kao kupac ili korisnik, od nas može dobiti samo poruku vezanu uz narudžbu, plaćanje ili aktivnosti koje je sam osobno inicirao. Uz navedeno, Drvona će na korisnikovu adresu elektroničke pošte dostaviti informacije o promjenama vezanim uz naše poslovanje i odnos s klijentom, kupcem kao korisnikom naših usluga.