Ideje & Savjeti
24.01.2023.

Iverica - neizostavan materijal moderne izrade namještaja

NEOPLEMENJENA IVERICA

Neoplemenjena ili sirova iverica je suvremena alternativa masivnom drvu. Ona je jednostavnija za obradu i težinski mnogo lakša, te ekološki prihvatljiva.

Nastaje prešanjem sitnog drvenog iverja, drvenih strugotina ili nusproizvoda pod visokom temperaturom uz dodatak ljepila.

Proizvodi se u širokoj paleti debljina koje se određuju debljinom iverja kod postupka prešanja.

Važno je napomenuti proizvodnju sirove iverice i od reciklirane drvene sirovine. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama i reciklažnom procesu, moguće je proizvesti sirovu ivericu bez negativnog utjecaja na njezinu kvalitetu.

Na taj način osigurana je ekološki prihvatljiva, neškodljiva i visokokvalitetna ploča na bazi drveta, prvoklasan proizvod čak i u drugom životnom ciklusu sirovine.

Neoplemenjena iverica je baza za razne proizvode u procesu oplemenjivanja, npr oplemenjene iverice i radne ploče.

OPLEMENJENA IVERICA

Oplemenjena ili dekorativna iverica je nosiva baza na koju se lijepe i prešaju dekorativne melaminske folije ili kvalitetni izdržljivi laminati.

Sirova iverica se oblaže raznim materijalima kao što su primjerice; akril, HPL laminat i prirodni furnir, a mogu se oplemeniti i papirom koji je impregniran melaminskom smolom.

Iverica ima široku primjenu u izradi, današnji moderan namještaj je nezamisliv bez svoje najraširenije gradivne komponente – iverala, odnosno oplemenjene iverice.

Oplemenjena iverica je standardna ploča i nezaobilazan materijal u industrijama pokućstva i dizajna interijera.

To je najšire korišteni materijal za moderno pokućstvo, a dostupan je sa različitim završnim premazima, uključujući sjajnim, mat, s laganom teksturom i teksturom drveta.

Ploče oplemenjene iverice imaju široku primjenu u izradi namještaja po mjeri, a najčešće se koriste za izradu elemenata u kuhinjama, dnevnim i spavaćim sobama, kupaonicama, uredima i sl.

NAJBITNIJE ZNAČAJKE DEKORATIVNE IVERICE:

Postojanost boje

Jednostavno održavanje

Higijenski neškodljive u doticaju s namirnicama

Velika mehanička, kemijska i termička otpornost

Naši novi dekori iverice renomiranog proizvođača Kronospan, dolaze u tri skupine proizvoda – Color (u boji), Standard (standardna), Contempo (suvremena) i Harmony (harmonija). Odlikuje ih širok raspon dizajna s različitim debljinama i površinskim teksturama.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16,59 €/m2
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16,59 €/m2
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16,59 €/m2
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
639,00 €/m3
Trenutno nema komentara