Ideje & Savjeti
21.02.2022.

Što je laminat i zašto izabrati laminat?

Laminat je kod nas iznimno popularna, elegantna, moderna i funkcionalna podna obloga koja se sastoji od mješavine različitih materijala u kojoj s do 90 posto prevladava drvo. Radi se o smjesi drvenih vlakana prerađenih na visokim temperaturama uz dodatak sintetičkih smola. Svaki laminat sastoji se od nekoliko slojeva: zaštitnog, dekorativnog, nosivog i balasnog. Prvi ga je puta na tržište izbacila švedska tvrtka Pergo prije više od tri desetljeća te mu od tada popularnost ne kopni. Jedna od bitnih prednosti mu je svakako i vrlo pristupačna cijena.

Njegove prednosti su brojne, a ono zbog čega se posebno ističe je proizvodnja u nizu različitih klasa, dezena (šara i boja) te debljina zbog čega ima široki raspon primjene i mogućnost odabira za svakog kupca, ovisno o njegovim potrebama, osobnom ukusu i preferencijama. Najčešći dekorativni uzorci dolaze u raznim inačicama drva, no postoje laminati koji imitiraju kamen ili ciglu. Lako se i jednostavno postavlja, svatko se može sam naučiti postaviti laminat uz malo volje i truda, a uz to se i vrlo lako održava. Postavlja se tzv. klik sustavom, ne lijepi se niti prikucava, a postaviti ga možete na beton, stare pločice ili stari parket. Naravno, uz primjenu izolacije. Otporan je na razne kemikalije kao i na trošenje. Također je otporan i na sunčevu svjetlost, a tehnološkim razvojem uspjela se postići i veća otpornost na vlagu pa tako danas postoje i vlagootporni te vodootporni laminati.

Postoje klase laminata zadovoljavajuće kvalitete koje su iznimno povoljne, ali i klase vrlo visoke kvalitete koje imaju i svoju opravdanu cijenu. Uzevši u obzir prosjek, laminat se pokazuje kao cjenovno vrlo prihvatljivo i povoljno rješenje za sve Vaše potrebe.

Nekoliko je mana laminata, možda ona najvažnija je njegova jednokratna primjena, za razliku od parketa, laminat ne možemo brusiti. Kada se istroši bacamo ga van, no to je obično do čak i 25 i više godina nakon postavljanja, ovisno o uvjetima trošenja. Također, prilikom postavljanja treba paziti da površina bude ravna i čista.

Prilikom izbora klase i vrste laminata, uvijek trebate paziti na karakteristike prostora za koji ga kupujete - je li to dnevna soba, spavaća soba, ured ili poslovni prostor poput trgovine ili hotelske sobe? Laminati raznih osobina i dezena prilagođeni za različite uvjete, vlagootporni laminati te laminati za podno grijanje sastavan su dio ponude drvnog centra Drvona. Svojim klijentima se uvijek trudimo maksimalno izići u susret, saslušati njihove želje te im ponuditi najbolje rješenje.

Naš široki izbor laminata pogledajte na sljedećem linku: https://www.drvona.hr/laminat, sve naše proizvode možete kupiti preko naših webshopova www.drvona.hr i www.drvo-trgovina.hr, a za informacije i savjete obratite nam se bez oklijevanja.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8265
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17,24 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8097
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15,33 €/m2
Ušteda 45%
27,86 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8154
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17,98 €/m2
Sačuvano u omiljne
OUTLET 8208
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
26,53 €/m2
Trenutno nema komentara