Ideje & Savjeti
21.10.2020.

Zašto se odlučiti za kvalitetnije pelete klase A1

Brojni naši sugrađani svoje dileme oko grijanja rješavaju s pećima na pelete. Prešani drvni ostaci već su odavno sinonim za ekonomično, čisto, jednostavno i ekološki prihvatljivo grijanje te svojom primjenom osvajaju kako Hrvatsku, tako i Europu.

Kako bi se njihovo korištenje korisnicima maksimalno približilo i pojednostavilo, u zemljama Europske unije uvedeno je certificiranje dvije različite klase peleta, A1 i A2, certifikatom ENplus koji jamči kvalitetu i kontrolirano podrijetlo. Klasa A1 pruža najvišu razinu kvalitete te je namijenjena za korištenje u privatnim kućanstvima. Njena upotreba korisniku jamči sigurnost, efikasnost, smanjenu potrebu za čišćenjem te produljenje životnog vijeka uređaja.

Pelete klase A1 karakterizira visoka kalorijska vrijednost, proizvodnja najmanje moguće količine pepela te vrlo niska vlažnost. Zbog zdravlja ukućana, a posebno onih najmlađih, bitno je napomenuti da se rade samo od čistog drva bez ikakvih kemikalija i umjetnih bojila te zato pri gorenju ne otpuštaju nikakve štetne plinove. Uzevši u obzir bolju iskoristivost i gorivost, uštedu vremena, resursa i energije te odsutnost brojnih rizika, činjenica jest da klasa A1 u potpunosti opravdava svoje cjenovno odstupanje od klase A2.

Za razliku od klase A1, peleti klase A2 stvaraju veće količine pepela te ih općenito karakterizira slabija iskoristivost i gorivost pa su stoga prikladniji za korištenje u većim industrijskim pogonima. Certificiranje klasa je omogućilo svima koji koriste ovaj oblik grijanja, ili su za njega zainteresirani, lakši obabir te lakše prepoznavanje vlastitih potreba. 

Bez obzira na različite načine grijanja s kojima do sada imate iskustva, peleti predstavljaju izvrsnu novu priliku za redefiniranjem i mogućim minimiziranjem vlastitih troškova te pojednostavljenjem navika. Pri tome peleti klase A1 pružaju maksimalni učinak i u konačnici ono što je najbitnije, pogotovo kada padnu prvi snjegovi, maksimalnu toplinu.

Naš drvni centar, na adresi Antuna Mihanovića 7, brojne korisnike po akcijskim cijenama opskrbljuje visokokvalitetnim peletima klase A1 u stopostotnom sastavu jele i smreke, promovirajući tako jedan od najboljih, ako ne i najbolji način grijanja po mišljenju brojnih stručnjaka. Uz Karlovac, naši prodajni centri nalaze se još u Gornjem Stupniku kraj Zagreba na adresi Gornjostupnička 18k, zatim u Istri u Kanfanaru na adresi 16. rujna 8, u Trogiru na adresi Trogirska cesta 1 kod naselja Plano na cesti prema Kaštelima dok u Rijeci djeluje naša sestrinska tvrtka Drvo trgovina na adresi Kukuljanovo 138/A.

Sve o našoj ponudi možete također potražiti na web stranicama www.drvo-trgovina.hr.

Drvona - Drvni centar za sve Vaše potrebe!

Zagreb - Gornji Stupnik, Gornjostupnička 18k, 01/485-0130
Karlovac - Banija, Antuna Mihanovića 7, 047/646-044
Dalmacija - Trogir, Trogirska cesta 1, 021/860-007
Istra - Kanfanar, Ulica 16. rujna 8, 052/825-009

Drvo trgovina Rijeka, Kukuljanovo 183a, 051/251-201

Trenutno nema komentara