Ideje & Savjeti
16.11.2023.

Gradimo zajedno!

Kvalitetni materijali po akcijskim cijenama

Drvona je Vaš pouzdan partner za gradnju i renovaciju! U ponudi imamo širok asortiman kvalitetnih materijala za gradnju : osb ploče, brodski pod, suhe grede (kvh i lamelirane), lamperija, građevinska oplata,itd. 

Za što koristimo OSB ploče? Cilj izrade ploča s makroiverjem bila je zamjena za uslojeno drvo uslijed nedostatka kvalitetne drvene sirovine. Intenzivan razvoj bilježe OSB ploče i danas zauzimaju oko 70% svjetske proizvodnje drvenih ploča.

OSB ploče su iznimno čvrste, unatoč primjeni manje vrijednih mekih vrsta drva i četinjača, a moguća je i orijentacija iverja u njima te projektiranje čvrstoće s obzirom na smjer proizvodnje.

Brodski pod je predstavnik rustikalnih podnih obloga koja svojim izgledom nedoljivo podsjeća na palubu broda, po čemu je i dobio naziv. Osim u gradnji, odličan je izbor kao dizajnerski rustikalni dodatak interijerima kako na podu tako i kao zidna obloga.

Lamperija je izvrsno i praktično rješenje za oblaganje unutrašnjih zidova i prostorija. U našoj ponudi imamo lamperiju od jele/smreke uz velik raspon dimenzija i po pristupačnim cijenama.


Suhe KVH grede ili zupčasto konstrukcijsko drvo se proizvode od drva smreke i jele upotrebom najmodernijh strojeva i sustava proizvodnje za obradu i preradu drva. Na čelima drva rade se zupčasti spojevi, a zatim se ono dužinski spaja u drvenu gredu. Zbog kvalitete i dimenzijske stabilnosti KVH grede postale su nezamjenjiv materijal u modernoj gradnji, posebice u projektima koji naglašavaju upotrebu drva, ekološku osviještenost te korištenje drva kao materijala za 21.-vo stoljeće. Primjenjuje se kao grede za krovište, raznih drvenih konstrukcija, kao ukrasne stropne grede, u izradi sjenica, nadstrešnica, pergola itd.

Suhe lamelirane blanjane drvene grede BSH / LLD
– Lijepljeno lamelirano drvo / Glulam - Glued laminated timber
BSH (Glulam - lijepljeno lamelirano drvo) je industrijski proizvedena greda koja se sastoji od najmanje 3 usporedno slijepljene lamele. BSH karakterizira iznimno visoka dimenzijska stabilnost, niska razina nastajanja pukotina, viša nosivost u odnosu na standardno građevinsko drvo, te viša otpornost na vatru.

 

 

Trenutno nema komentara