NAČELA I IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Vaša privatnost nam je najvažnija, stoga Vam želimo pružiti sigurno korištenje naših web stranica. Pri korištenju vaših podataka postupamo u skladu s važećim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka. U sljedećim uputama dobit ćete informacije o tome kada i koje osobne podatke tražimo, te na koji ih način koristimo. Ove odredbe o zaštiti podataka sastavni su dio Uvjeta poslovanja www.drvona.hr Webshopa te se primjenjuju prilikom kupovine u www.drvona.hr Webshopu.
OSOBNI PODACI

Osobni podaci su informacije koje se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. U osobne podatke spadaju podatci kao što su Vaše ime i prezime, adresa, poštanski broj, telefonski broj. U osobne podatke ne spadaju informacije koje se ne mogu povezati s Vašim identitetom.

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja kupoprodajnog ugovora za proizvode iz naše internet trgovine. Osobne podatke naših kupaca ne otkrivamo trećim stranama, osim poslovnim partnerima potrebnim za realizaciju usluga koje ste zatražili i ovlaštenim državnim institucijama na njihov zahtjev.
Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i pohranjuju u našem sustavu u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te su dostupni samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici www.drvona.hr Webshopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Kad nam stavite na raspolaganje osobne podatke, te podatke nećemo koristiti, obrađivati niti distribuirati izvan zakonski dopuštenih okvira.
Kao kupac i korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili, potrebno je samo kontaktirati nas na broj telefona 047/646-044. Ako su informacije netočne, nepotpune ili nevažne, možete tražiti da ih se ispravi ili ukloni.

Kad posjetite našu web stranicu u log zapisima poslužitelja automatski se pohranjuju informacije koje nam dostavlja Vaš preglednik. Pritom se radi o informacijama kao što su vrsta preglednika/verzija preglednika, korišteni operativni sustav, prethodno posjećena stranica („referral URL"), naziv hosta pristupajućeg računala (IP-adresa) i vrijeme upita na poslužitelju. Ti podaci se ne mogu pridružiti određenoj osobi i stoga ne omogućuju identificiranje korisnika. Pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Ne provodi se povezivanje tih podataka s drugim izvorima podataka pomoću čega bi se omogućilo pridruživanje podataka određenoj osobi. Nakon statističke analize podatci se brišu.

Drvona d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Drvona d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor zbog pohranjivanja svojih osobnih podataka. Ukoliko Vaši podaci nisu potrebni radi ispunjavanja naših obveza prema Vama i ovisno o zakonskim propisima, Vaši će se podaci odmah izbrisati odnosno blokirati. Taj postupak se provodi i retrogradno sa svim osobnim podacima koji su o Vama pohranjeni.
UPORABA OSOBNIH PODATAKA U PROCESU OBRADE I IZVRŠENJA NARUDŽBE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI

Prilikom kupovine u www.drvona.hr Webshopu potrebno je unijeti osobne podatke kao što su ime, adresa za isporuku, e-mail i broj telefona. Ti podaci su nam potrebni kako bi obradili Vašu narudžbu i isporučili Vam naručene proizvode. Kada potvrdite narudžbu u našoj internet trgovini, pristajete nam dati informacije koje nam trebaju za obradu narudžbe.

Ako tijekom obrade narudžbe zaprimljene na Webshopu www.drvona.hr utvrdimo greške na narudžbi, kao što je prikaz netočne cijene proizvoda i dostave ili nejasnoće oko adrese isporuke i drugih podataka, Drvona d.o.o. zadržava pravo provjeriti i ispraviti te podatke ili otkazati narudžbu u cijelosti. U tom slučaju koristit ćemo Vaše osobne kontaktne podatke koje ste nam dali pri unosu narudžbe kako bismo Vas kontaktirali i informirali o greškama ili nejasnoćama te ih zajedno s Vama ispravili. U tom slučaju vi imate mogućnost prihvatiti izmjenu ili otkazati narudžbu u cjelosti.

Osobne podatke koje ste nam dali kod unosa i potvrde narudžbe u www.drvona.hr Webshopu ne koristimo ni u koje druge svrhe osim gore navedenih, posebno ne za slanje promotivnih i marketinških materijala, te raznih online anketa i upita.
ONLINE PLAĆANJE

Platforma za online naplatu narudžbi sa www.drvona.hr Webshopa kreditnim i debitnim karticama je "WSpay™ WSpayForm", a davatelj usluge je:

Web Studio d.o.o.
Ćićarijska 10,
HR-51000 Rijeka
www.wspay.info

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.
DOSTAVA I POVRATI

Osobne podatke, ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas prilikom registracije na web stranicu dajemo davateljima logističkih usluga kako bi Vam narudžbu dostavili na Vašu adresu. Poslovni partneri za logistiku i dostavu ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pošiljki.

U slučaju raskida ugovora robu vratite tako da je osobno predate ili pošaljete u bilo koje prodajno mjesto Drvona d.o.o. Izravne troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Molimo da robu vratite najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.
DOPUNE I IZMJENE

S obzirom da DRVONA d.o.o. redovito mijenja ponudu, može doći i do promjena pravila o zaštiti osobnih podataka bez prethodne najave. Stoga Vam preporučamo da redovito provjeravate ove upute. Podliježete pravilima i uvjetima koji su na snazi u trenutku kada koristite ovu web stranicu ili obavljate narudžbu, osim u slučaju kada je zakonom ili odlukom vladinog tijela potrebno obaviti retroaktivne promjene navedenih politika, uvjeta ili načela zaštite podataka. U tom slučaju moguće promjene mogu utjecati na narudžbe koje ste izvršili prije tog trenutka.

Također zadržavamo i pravo uklanjanja bilo kojeg proizvoda s ove web stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja ili izmjene materijala ili sadržaja koji se nalaze na stranici.

Dodatne informacije možete naći na stranicama Uvjeta poslovanja.
Ako imate neka pitanja molimo Vas da nas kontaktirate na info@drvona.hr ili broj telefona 047/646-044.
KOLAČIĆI ("COOKIES") I PRAĆENJE INTERNET AKTIVNOSTI

www.drvona.hr prima i pohranjuje informacije svaki put kada posjetite našu web stranicu. Kao i mnoge druge stranice, mi koristimo "cookies" (mala tekstualna datoteka koju web stranice koje posjećujete spremaju na Vaše računalo) kako bismo prikupili određene informacije kada vaš Web Browser pristupa web stranici www.drvona.hr. Informacije koje automatski primamo ovim putem uključuju vašu IP adresu kojom ste povezani na internet, naziv vašeg računala, browser i operativni sistem kao detalje o internet vezi sa koje pristupate. Također, možemo koristiti i druge programe, poput Google Analitike, koja mjeri i sakuplja informacije o vašoj vezi, dužinu posjete određenim stranicama, klikove i dr.
GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google analitiku, službu za web analizu društva Google Inc. („Google"). Google analitika koristi prije spomenute „kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Informacije koje je o Vašem korištenju ove web stranice proizveo ovaj kolačić (uključujući Vašu IP-adresu) poslat će se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohraniti. Google koristi te informacije kako bi analizirao Vaše korištenje web stranice, kako bi sastavio izvješća o aktivnostima web stranice za vlasnika web stranice te kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem web stranice i interneta.

Po potrebi će Google te informacije poslati drugima, ako je to zakonski propisano ili ukoliko treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Google ni u kom slučaju neće povezati Vašu IP-adresu s ostalim podacima Google Inc. Možete spriječiti instaliranje kolačića odgovarajućim podešavanjem svojeg softvera za preglednik. Ipak bismo Vam željeli skrenuti pozornost na to da u tom slučaju ne možete u punom opsegu koristiti sve funkcije ove web stranice.

Korištenjem ove web stranice izjavljujete da ste suglasni s obradom podataka koji su prikupljeni o Vama putem Googlea na prethodno opisani način i u prethodno navedenu svrhu. Pomoću dodatka preglednika („add-on“) Google Analytics Opt-out Browser Add-on možete deaktivirati Google analitiku. Željeli bismo Vas upozoriti da pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Dobit ćete, primjerice, agregatne pokazatelje kao što su prosječno vrijeme posjete, učestalost pozivanja podataka s web stranica ili sadržaje košarica s robom, ali ne podatke koje je moguće povezati s osobama.
VIRUSI, PIRATSTVO I DRUGI RAČUNALNI NAPADI

Ovom web stranicom ne smije se koristiti na način da se namjerno postavljaju virusi, trojanci, crvi, logičke bombe ili bilo koji drugi maligni softver. Ne pokušavajte neovlašteno pristupati ovoj web stranici, serveru na kojem se stranica nalazi ili bilo kojoj bazi podataka povezanoj s našom web stranicom.

Prijavit ćemo bilo koju vrstu napada na sigurnost naše web stranice odgovarajućim tijelima, te ćemo s njima surađivati kako bi se utvrdio identitet napadača. Isto tako nepoštivanje stavaka iz ovoga članka rezultira oduzimanjem ovlaštenja za uporabu ove web stranice.

Drvona d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu zbog napada virusa, trojanaca ili bilo kojeg drugog malignog softvera koji mogu utjecati na Vaše računalo, informatičku opremu, podatke ili materijale, a posljedica su korištenja naše web stranice ili skidanja sadržaja s nje.