Ideje & Savjeti
21.10.2020.

Oplemenite svoj dom kvalitetnim parketom iz Drvone

Konačno ste se odlučili skrasiti, kupili ste kuću svojih snova, oazu mira i slobode te ju sada uređujete po vlastitim željama. U konačnici Vam pogled zapne o pod, onaj iznimno bitan dio vlastitog doma kojem ste do sada poklanjali najmanje pozornosti. Čime ga pokriti? Možda parketom, laminatom ili vinilom?

Svaka podna obloga ima svoje prednosti i mane, no među njima postoji samo jedan kralj – parket, pravo drvo koje je oduvijek simbol plemenitosti, elegancije i dobrog ukusa. Danas je u suvremenoj Europi, kako u uređenju interijera i eksterijera, tako i u brojnim drugim područjima, prisutan trend preuzimanja inspiracije iz prošlih vremena. Nazovimo to retro, vintage, rustikalni ili country stil, imena su to koja imaju pomalo različita značenja, no svima je zajedničko to da u ovo užurbano doba žele u prostor vratiti toplinu, ljepotu i profinjenost, skladno spojiti tradiciju i modernost u jedan funkcionalan, za život ugodan stil koji poštuje prošlost i hrabro korača u budućnost. Upravo parket od pravog prirodnog drva takvom uređenju savršeno pristaje.

Postoje različite vrste parketa, razlikuju se po dimenzijama, vrsti drveta, načinu izrade. Može se slagati u niz uzoraka od kojih je kod nas najzastupljenija tzv. riblja kost. Izdržljiv je, čvrst i lagan za održavanje, a značajna mu je prednost što ga nakon niza godina korištenja ili oštećenja jednostavno možete prebrusiti, prelakirati i ponovno pomladiti. Uza sve to pruža osjećaj hodanja po pravom drvu kojeg ništa ne može zamijeniti. Od svih vrsta hrast je najpouzdaniji, simbol snage, kvalitete i dugovječnosti.

Uz privatne domove, kuće i stanove, parket će savršeno pristajati i uredima, ugostiteljskim te smještajnim objektima, apartmanima, kućama za odmor i hotelima. Bogatstvo i ljepota drva tako će doći do punog izražaja te se u punom sjaju predstaviti Vašim gostima koji traže odmor u toplom, smirujućem okruženju.

Parketi, ali i laminati, vinil i seljački podovi, podovi za terase (decking), brodski podovi i lamperije raznih osobina i dekora te "uradi sam" program sastavni su dio ponude naše tvrtke.

Parketom i drvom zaodjenite svoj prostor u aristokratsko ruho elegancije i svevremenske tradicije koja je u našim krajevima i među našim ljudima duboko ukorijenjena.

Drvona - Drvni centar za sve Vaše potrebe!

Zagreb - Gornji Stupnik, Gornjostupnička 18k, 01/485-0130
Karlovac - Banija, Antuna Mihanovića 7, 047/646-044
Dalmacija - Trogir, Trogirska cesta 1, 021/860-007
Istra - Kanfanar, Ulica 16. rujna 8, 052/825-009

Drvo trgovina Rijeka, Kukuljanovo 183a, 051/251-201

Trenutno nema komentara